Zie jij door de bomen het bos nog?

Rijdend door het mooie rustgevende landschap tussen Arnhem en Wageningen realiseer ik me dat ik de laatste tijd steeds vaker wordt gebeld door mensen die door de bomen het bos niet meer zien.

Er staan veel vacatures open, het is een overspannen markt, er is veel, heel veel aanbod en te weinig personeel. Mensen krijgen snel een geweldig aanbod, een prachtig contract, voelen zich helemaal fantastische na twee gesprekken. Ze hebben super veel zin in deze nieuwe uitdaging met bijbehorend salaris.

Maar na 2 weken …

Na 2 weken blijkt het lang niet zo fantastisch. De manier van werken past niet bij ze, de sfeer is niet zoals gedacht, de werkzaamheden vallen tegen. De twijfel staat toe en later de paniek: ik zit niet op de goede plek!

Geen paniek, deze recruiter kan helpen

Bel, mail, app mij dan gaan we in gesprek en kijken we naar wat er wel past bij je en hoe je dan de goede keuze kan maken in je zoektocht naar de juiste match. We gaan opnieuw kijken wat je wensen zijn en ik geef je tips en adviezen bij het kiezen van een nieuwe baan. Misschien eens meekijken in de keuken van het bedrijf, een dagdeel meelopen of een rondleiding met een gesprek met de leidinggevende kan ook helderheid geven!

De kandidaat staat centraal

Het belangrijkste is dat de kandidaat, de mens, centraal staat, dat je gewoon gelukkig wordt en bent in  wat je doet. Het maakt dus ook echt niet uit als je na 2 of 3 weken denkt: dit is het niet, heel menselijk juist.  Uiteindelijk blijkt ook echt weer: Geld maakt niet gelukkig. Happy zijn in je werk en energie krijgen van je werk, daar draait het om. Natuurlijk draait het om prachtig contract, geweldige secundaire voorwaarden en “the sky is the limit”. Dat is het uiteindelijke doel van de match. Maar soms dus ook niet dan past het niet, en daar help ik graag!

Ik ga zo eerlijk en open mogelijk te werk. Ik ga met de klant in gesprek maar ook met de kandidaat. Wat kunnen we doen, wat kan anders, waar wordt de kandidaat gelukkig van. Met deze nieuwe informatie ga ik aan de slag, ik ga op zoek naar oplossingen en mogelijkheden.

Mijn advies

Ik adviseer de kandidaten altijd in het proces van solliciteren.

  • Laat je niet gek maken door een prachtig contract of een top salaris
  • Ga eens een dagje/ dagdeel meelopen, kijk goed om je heen, praat met collega’s
  • Vraag altijd om een rondleiding
  • Kijk of het bedrijf echt doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen
  • Is het helder welke werkzaamheden je zal gaan doen?
  • Misschien een presentatie geven van hoe jij je toekomst ziet binnen het bedrijf?

 

Ik wil je hier graag mee helpen, voor een goed advies ben je bij mij aan het juiste adres!

 

Liefs Petra