In de krant las ik een bericht dat Serge Rossmeisl was overleden, een bekende in de voetbalwereld.

Dan lees je dat bericht dat hij is overleden, ik kende hem niet, maar hij was zo jong pas 48 jaar. Hij heeft de strijd met kanker niet gewonnen, het blijft een rot ziekte en een gevecht. Heel even sta je hier dan bij stil, jeetje pas 48, wat verschrikkelijk. Ook voor zijn nabestaanden. Dan ga je toch weer door met je eigen leven, met werk, met sporten, met koken, je neemt een bakkie koffie of thee. Je moet en gaat door en zo is het leven.

 

Invloed van LinkedIn

Het bijzondere was dat ik aan het zoeken was naar een kandidaat via mijn LinkedIn connecties en hij had op LinkedIn commentaar gegeven op een artikel met een hartje en diep respect. Soms kijk ik dan zelf ook naar dat artikel, wat vindt die persoon nou belangrijk, wat zegt hij op LinkedIn, wat is het artikel waar het over gaat? Interessant om te lezen als PBC want daar krijg je ook alvast een beetje beeld waar iemand in geïnteresseerd in is, naast de werk-gerelateerde zaken. Het artikel op LinkedIn waar deze persoon op heeft gereageerd was een laatste post van Serge Rossmeisl. De man van het artikel in de krant wat ik eerder had gelezen die week.

 

De post op LinkedIn

Ik las zijn post en ik kreeg echt kippenvel van zijn geschreven woorden, ik kopieer hier zijn tekst:

Mijn tips voor iedereen: Geniet van alle mooie kleine dingen, maak herinneringen (die zijn belangrijker dan welke materiële zaken ook), stap uit de job die je niet (meer) leuk vindt of blijf juist in de job die je leuk vindt (ook als de buitenwereld vindt dat je om carrière-redenen maar beter moet switchen), blijf op stap gaan met je vrienden, maar vooral met je geliefde (naar de kroeg, een restaurant, theater, een weekend weg of wat je dan ook leuk vindt. Ja, ook als je jonge kinderen hebt => regel oppas!).

 

Gelukkig zijn in je baan

Het is zo waar, alles wat hij zegt en vooral natuurlijk voor mij als recruiter, vaktechnisch laat ik maar zeggen. Dat ik zoveel mensen tegenkom die in een baan zitten die ze niet leuk vinden.

 

Been there, done that

Doe het niet, zonde van je tijd, van je gezondheid van je geluk. Serge, je slaat zo de spijker op zijn kop met je post en wat je zegt over het leven. Zo is het gewoon. Mocht je willen veranderen van baan, maak het bespreekbaar met bijvoorbeeld een recruiter zoals ik PBC, ook als het uiteindelijk niet iets anders wordt. Dat het toch blijkt dat het goed is wat je doet. Dat zal ik je ook eerlijk adviseren als dat wel zo is. Het gaat om jou, waar jij gelukkig van wordt of misschien al bent.

 

Jij bent in de lead!

 

 

Kracht

Heel veel kracht voor de nabestaanden van Serge. Ook kracht voor jou om een beslissing te nemen, ga je veranderen van baan, ga je die nieuwe uitdaging aan? Kleine stappen of grote, maakt niet uit. Het is voor iedereen zijn eigen traject om de beslissing om iets anders te gaan doen, te maken.

Ik blijf het een uitdaging voor PBC vinden om met je mee te zoeken en mee te denken in dit traject van beslissing naar nieuwe uitdaging voor jou! Als ervaren recruiter mag ik veel gluren bij de buren, kijk ik vaak in de ‘keuken’ van andere bedrijven. Het leuke is om creatief met je mee te denken, dat kan natuurlijk ook intern zijn bij het bedrijf waar je al werkt.

Wat heb jij nodig om (weer) gelukkig te zijn in je baan?

 

Liefs Petra