Het leuke van mijn vak als recruiter is dat ik heel veel diverse mensen spreek. De mensen op de werkvloer bij een bedrijf waar een vacature is of de kandidaat die opzoek is naar een andere uitdaging, het maakt niet uit. Toch die journalist die ik uiteindelijk niet geworden ben, die vragen mag stellen aan deze mensen. Geweldig om te doen.  

Daarom dacht ik, misschien is het leuk als ik die verhalen ga delen op mijn website en Social Media. Dan geef ik een kijkje in mijn eigen “keuken”.  Als eigen ondernemer is het best wel eens eenzaam werken. Hoe krijg ik mijn inspiratie, wie kan ik wat vragen, wat speelt er in de markt? Allemaal zaken die je als zzp-er zelf moet verzinnen en in werking gaat zetten want ja, je moest zo nodig zelfstandig zijn.

Dat is een groot voordeel als zzp-er, dat je je eigen creativiteit moet gebruiken om verder te komen, zaken te doen, mensen en bedrijven in beweging zetten. Ondernemen dus, heerlijk.

 

Samenwerken

 

Ik weet dat als er bepaalde dingen nodig zijn voor de business, dit vaak op je pad komt. Zo ook Audrey van Studio Online Marketing. Zij kwam op mijn pad toen ik de vraag stelde aan mijn superleuke Virtual Assistent, Suzan Biemans; help! ik heb volgens mij een plan nodig om mijn bedrijf meer te laten zien en gevonden te laten worden. Audrey stelde voor om o.a. meer te gaan bloggen. Maar ja, waarover? Hoe pak je dat aan? Audrey kwam met een kei goed plan; en voor de meeste zzp-ers heel logisch. Bloggen over je eigen business natuurlijk. Dus zogezegd, zo gedaan.

 

Blog idee

 

Het idee is was top, en al terugrijdend vanuit Rosmalen naar de interessante live kennismaking met Audrey gingen mijn hersenen op volle toeren draaien. Ja ik spreek zoveel mensen met verschillende beroepen die zo fantastisch kunnen vertellen over hun vak, wat ze bezighoudt, waarom ze doen wat ze doen, hun passie. Daar kan ik wat mee! Op mijn website heb ik in mijn eigen verhaal, de vraag gesteld, wat wilde jij later worden? Dus met deze vraag ga ik gewoon heel veel mensen interviewen (dat deed ik al) en maak ik daar een blog over.

Ik wil natuurlijk graag rekening houden met wie er allemaal in mijn netwerk zitten, wat wil deze lezer lezen? Dus ik hoop dat ik dezelfde vragen stel aan degene die ik interview over hun vak, die jij ook zou willen stellen?

En als dat niet zo is dan laat mij weten wat je (als) nog zou willen weten van het beroep, de uitdagingen etc. die in deze blog voorbijkomen en zullen komen. Dan houden we het interactief en komt er alleen maar meer verdieping in wat de mens beweegt….contact@petrabartenconsulting.nl

 

 

 

Geen toeval meer

 

Wat ik al vertelde, mensen komen vaak op mijn pad met een reden; Sinds 6 jaar woon en werk ik vanuit Ede, een mooie plek midden op de Veluwe.  Met een min of meer toevallige ontmoeting in pittoreske Ede kwam ik Bas tegen, hij was daar voor een reünie van zijn werk. Bas is al jarenlang piloot bij de KLM. Yes, jullie raden het al, mijn ultieme kans om meer over zijn beroep te weten te komen voor deze blog!

In mijn volgende blog lees je alles over hoe Bas van F16 piloot is geworden naar nu, gezagvoerder bij de KLM. Ben je benieuwd blijf dan zeker mijn serie blogs volgen.

 

 

Wat wilde jij later worden?

 

Liefs Petra