Vandaag 25 maart staat dit bericht op mijn Top 2000 kalender. Zo’n 50 jaar gelden hadden Yoko Ono en John Lennon hun bed-in om aandacht te vragen voor wereldvrede. Om een mooi voorbeeld te zijn voor anderen, is het belangrijk dat jij in balans bent.

Negatieve en positieve effecten maatregelen Corona

Momenteel met de huidige situatie omtrent het coronavirus, hebben we een home-in en praten we over het beter worden van de wereld. Natuurlijk is het vreselijk om de effecten van dit virus te zien, maar tegelijkertijd brengt het ook positieve veranderingen.
Veel mensen kijken nu heel bewust naar de belangrijke dingen in het leven, zoals vrijheid, de mensen om hun heen, het hebben van voldoende financiën, de natuur, etc.

Wat vind JIJ belangrijk?

Als je je niet door angst laat leiden, maar juist kansen ziet, kun je deze tijd nuttig besteden. Om een mooiere wereld te creëren, is het belangrijk dat we een goede balans vinden in werk/privé, doen waar we gelukkig van worden en zo ons geluk en onze liefde kunnen delen met anderen.

Vraag je je eens af: Wie ben ik? Waar wordt ik nu echt gelukkig van? En hoe bereik ik dat? Denk hierbij vooral out-of-the-box. Praat met andere mensen hoe zij jou zien en waar jouw kwaliteiten liggen. Uiteraard veilig op 1,5 meter afstand of via beeldbellen.

Maak kleine stapjes

Als je een goed beeld hebt van waar jij naar toe wil, maak dan een stappenplan hoe jij denkt daar te komen. Maak de stappen behapbaar, kleine stapjes en maak ze concreet/SMART. Alle kleine stapjes zijn mooi meegenomen, want met stilzitten veranderd er niets. Als je hier hulp bij nodig hebt, laat het mij weten.

Laten we met z’n allen deze tijd gebruiken en naar binnen keren om er met z’n allen een mooiere wereld van te maken!

 

Liefs Petra