Een leuke dame van in de 50, alleenstaande moeder, kwam door verhuizing van haar bedrijf naar het buitenland zonder baan te zitten. Al 22 jaar werkte ze met veel plezier voor dit bedrijf. Ze belde mij op met de hulpvraag: Wat moet ik nu? 

Salaris en arbeidsvoorwaarden

Als alleenstaande moeder moest ze toch haar vaste lasten kunnen betalen, dus qua salaris wilde ze niet teveel concessies doen. En ze moest weer solliciteren en daar werd ze best wat onzeker van. Om haar een hart onder de riem te steken, heb ik met haar afgesproken en haar gevraagd wat haar pakket van eisen was. Welke arbeidsvoorwaarden waren hard en waar kon ze wat water bij de wijn doen.

Het is goed om van tevoren te beseffen dat bij een overstap naar een andere baan soms wat concessies gedaan moeten worden. Bijvoorbeeld de afstand tot werk, de flexibiliteit qua werkuren, het salaris, de functie, etc. Vandaar dat ik van haar wilde horen waar zij zich comfortabel bij voelde en waar er ruimte voor mij was om te zoeken. Daar komt mijn consulting goed van pas!

Sollicitatie coaching

Het gesprek was fijn en ze kon wat dingen loslaten. Prompt wordt ik benaderd om met spoed de recruitment voor een functie op te pakken in haar regio. Laat deze functie haar nu op het lijf geschreven zijn. Dus ik haar gelijk gebeld en haar enthousiast het kandidaat-profiel opgestuurd. Een dag later belde zij mij op…. ze twijfelde of ze aan alle eisen voldeed. Je kijkt altijd heel kritisch naar jezelf. Kan ik dat wel? Wat verwachten ze van mij. Deze dame werd hier onzeker van, terwijl ik ervan overtuigd was dat zij perfect aansloot bij het bedrijf en deze functie.

Uiteindelijk ben ik met haar om tafel gegaan en zijn we punt voor punt de vacature doorgelopen. En wat bleek? Eigenlijk maakte ze zich onzeker over niets, want ze voldeed aan alle eisen. Maar het is heel begrijpelijk dat, na 22 jaar gewerkt te hebben voor hetzelfde bedrijf, het best spannend is om jezelf weer te moeten ‘verkopen’. Na mijn sollicitatie coaching en de afspraak dat ik de arbeidsvoorwaardenonderhandeling op me zou nemen, ging ze vol vertrouwen de sollicitatieprocedure in. En ze is uiteindelijk aangenomen en heel erg happy in haar nieuwe job! Fantastisch toch?

Food Valley

Dit was ook tevens mijn eerste bedrijf in de Foodvalley, wat natuurlijk heel erg leuk is als Edenaar! Hopelijk volgen er nog meer leuke vacatures uit deze regio, want ik ben er helemaal klaar voor!!

Ben jij op zoek?

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of heb je een vacature waarvoor je de juiste kandidaat nog niet gevonden hebt? Neem dan vrijblijvend contact met me op. No cure, no pay en geen fee vooraf!

 

Petra