Ik heb een hele leuk klant in het midden van het land; een accountancy kantoor. Modern ingericht, best hip voor hun branche, aardige mensen, goede bedrijfscultuur, werk-privé is in balans bij hen. 

Momenteel is het in de huidige arbeidsmarkt heel lastig om aan goede mensen te komen uit de accountancy. Mensen uit de accountancy willen meestal het bedrijfsleven in en mensen uit het bedrijfsleven willen dan vaak niet terug naar de accountancy. Dit komt vaak door het salaris. Toch weet mijn ervaring, biedt een relatief klein kantoor ook weer veel mogelijkheden.

Voordelen kleinschalig kantoor

Door de kleinschaligheid wordt je als werknemer weer gezien. Ze zijn blij met alle kennis en kunde die je meeneemt en je krijgt alle ruimte om te doen wat je echt graag wilt doen. Doen waar je goed in bent!

Van frustratie naar nieuwe moed

Mijn frustratie was dat ik geen goede mensen kon vinden voor dit bedrijf. Wel een paar keer mensen voorgesteld maar dan uit het bedrijfsleven. Dit bleek niet te werken, salaris technisch kwamen ze er niet uit. En dit bedrijf wil geen gesprek aangaan zonder dat er mogelijkheden voor de kandidaat zijn. Heel goed, dat snap ik.

Voor een recruiter vaak jammer. Denk je iemand gevonden te hebben, lukt het niet qua match. Ik had deze week tegen dit bedrijf gezegd, het werkt zo niet voor mij. Ik stop ermee, niet om jullie, maar het lukt mij niet om aan de verwachtingen te voldoen. Ik wil een echte partner zijn en tot mijn grote frustratie lukte het mij niet om dit waar te kunnen maken. Ik heb ze gebeld hierover en ook gemaild. Een dag later kreeg ik een telefoontje vanuit HR van dit accountancy bureau. Ze vonden het jammer dat ik geen zaken meer wilde doen. We hadden leuk contact en ik was één van de weinige recruiters die wel cv’s stuurde!

Geen match, toch een tevreden klant!

Ook al is er dan niet altijd een match, het waren zeker geen slechte kandidaten! Want stel je voor, zeiden ze, zit er op een dag wel een kandidaat tussen die we graag in dienst willen nemen! Er was geen haast bij en ze begrepen ook heel goed dat de markt momenteel niet gunstig is voor hun branche. Dus ja, dat vond ik zo fijn om te horen. Het begrip, mijn openheid hun oprechtheid. Het kan en het bestaat dus echt, een hele fijne samenwerking op basis van geduld, respect en hetzelfde doel hebben! Soms moet je echt een punt maken om sterker te worden.

Natuurlijk ga ik met frisse blik en nieuwe energie verder. Dit geeft de recruiter weer alle moed!

 

Petra