Technician EMRA / Onderhoudsmonteur

MAINTENANCE TECHNICIAN EMRA
Sleutelen aan een storingsvrije productiecyclus

Het bedrijf van deze vacature is onderdeel van een toonaangevende multinational op het gebied van ontwikkeling en productie van geur (scent)- en smaak(taste)stoffen. De geurstoffen worden verwerkt in producten die variëren van wasmiddelen, zeep- en toiletartikelen tot cosmetische producten en parfums. De smaakstoffen vinden hun weg naar de voedings- en genotmiddelenindustrie, zoals in zuivelproducten, zoetwaren, snacks, frisdranken en mondverzorgingsmiddelen. 

In Nederland werken ruim 1000 medewerkers op 2 locaties: Hilversum (verkoop en ontwikkeling) en Tilburg (productie en R&D).

De productiesite in Tilburg is verdeeld in twee afdelingen: Taste met vier fabrieken en Scent met twee fabrieken. Deze zijn te verdelen in twee soorten fabrieken. Fabrieken met fysische/chemische processen, waar grondstoffen chemisch worden omgezet in ee procesunit, en fabrieken met logistieke mengprocessen, waar grondstoffen worden gemengd en gewogen. Dankzij deze verschillende processen heeft het bedrijf in Tilburg een breed scala aan toegepaste technieken en biedt hierdoor een flinke uitdaging voor de ervaren techneut. 

De afdeling Maintenance in Tilburg, met ongeveer 20 medewerkers is verantwoordelijk voor het onderhoud van alle productie-installaties. Denk daarbij aan  procesinstallaties (bijvoorbeeld reactoren en sproeidroogtorens) en productielijnen (zowel geautomatiseerde, gerobotiseerde als handmatige) voor verpakking en afvullen van eindproducten. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor het onderhoud aan gebouwen, het terrein en alle utiliteiten.

Initiatiefrijke teamplayer met continu oog voor optimalisatie

Je bent een vakman/vrouw die primair verantwoordelijk is voor het onderhoud van de procesinstallaties. De PLC’s en SCADA-pakketten waarmee sturing wordt gegeven zijn je bekend. Je komt in aanraking met zowel geavanceerde technieken als bestaande, oudere installaties. 

In nauwe samenwerking met de operators, werk je dagelijks aan het behalen van het productieplan. Je realiseert een storingsvrije productiecyclus door pro-actief bezig te zijn met planning en uitvoering van het preventief en correctief onderhoud van het machinepark. 

Verantwoordelijkheden:

 • Uitvoeren van planmatig preventief onderhoud;
 • Uitvoeren van periodieke inspecties;
 • Traceren van storingen op elektrotechnisch, pneumatisch en (PLC) besturingstechnisch gebied;
 • Het analyseren en oplossen van deze storingen;
 • Meewerken aan testen en opstarten van nieuwe technische installaties;
 • Op de juiste wijze rapporteren over de geplande werkzaamheden en storingen;
 • Geven van aanwijzingen aan collega’s, zodat zij op de juiste wijze weten om te gaan met werk en installaties.

Het betreft een functie in de dagdienst, waarbij je na een gedegen inwerkperiode gaat meedraaien in consignatiediensten volgens een vastgesteld rooster.

Naast je primaire verantwoordelijkheden krijg je gelegenheid om de discipline Maintenance te vertegenwoordigen in multidisciplinaire projectteams.

Diepgaande technische kennis, analytisch en sociaal vaardig

Door middel van een logische denkwijze en aanpak en diepgaande vakkennis ben je in staat zelfstandig, snel en adequaat (complexe) storingen te verhelpen op elektrotechnisch, pneumatisch en besturingstechnisch gebied. Je gaat hierbij pragmatisch te werk en bent resultaatgericht, want je beseft dat elke ongeplande stilstand er één te veel is.

Je beschikt over goede sociale vaardigheden, waardoor werken in hecht teamverband met uiteenlopende persoonlijkheden jou vanzelfsprekend goed af gaat. 

Je past bij de filosofie van dit bedrijf, die continue gericht is op verbeteren. Zelf zit je vol van initiatieven en verbeterideeën, die je makkelijk vertaalt in heldere, goed onderbouwde voorstellen.

Vereisten:

 • MTS Elektrotechniek of vergelijkbaar;
 • Inzicht in en kennis van productieprocessen en productieapparatuur in de voedings-, cosmetische- en/of farmaceutische industrie;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Affiniteit met diverse randapparatuur;
 • Enige bekendheid met Microsoft Windows.

Dit bedrijf is continu in beweging

Voor iemand met een technische hart bieden wij een brede, afwisselende functie met een scala aan mogelijkheden om je zelf uit te dagen en verder te ontwikkelen.

Je komt te werken bij een ambitieuze, klant- en kwaliteit gedreven professionele organisatie. In een team van betrokken collega’s werk je op een prettige manier met elkaar samen aan de beste resultaten voor onze klanten. Bij dit bedrijf doen ze dat op een informele manier, met oog voor elkaar.

Dit bedrijf biedt:

 • Een uitdagende technische baan met veel variatie en diepgang;
 • Een eigen bedrijfscao, waarin een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket helder is vastgelegd;
 • 13e maand;
 • Naast 25 reguliere vakantiedagen, 13 extra zgn RUO(ADV)-dagen;
 • Ruim aanbod trainingsfaciliteiten, waaronder een persoonlijk opleidingsbudget;
 • Ruimte en veel kansen voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Regelingen op het gebied vitaliteit en een gezonde balans tussen werk en privé; zoals korting op sportfaciliteiten, een fietsplan en de mogelijkheid van flexibele werkroosters.
 • Een goed bereikbare werklocatie met ruime parkeergelegenheid.

Heb je een vacature of profiel gezien dat je aanspreekt?

Neem gerust contact met me op en ik hoop dat we wat voor elkaar kunnen betekenen! Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

3 + 4 =

Of bel: 06 51750898