Casemanager

Samen het verzuim managen. Contact met bedrijven, met je cliënten en met je interne collega’s. Als casemanager ben je de spin in het web en voer je de regie over het verzuimproces.

Taken en verantwoordelijkheden

Je bent hét aanspreekpunt voor de werkgever als het gaat om verzuim en speelt daarmee een belangrijke rol in het verzuimproces. Samen met collega’s ben jij verantwoordelijk voor de tevredenheid van de werkgevers én de werknemers. Naast de directe collega’s werk je ook met veel plezier nauw samen met andere partijen, zoals verzekeraars en branches.

Je ondersteunt werkgevers bij hun verzuimmanagement. Je bewaakt continu de voortgang van het (deel)herstel en communiceert actief met de werkgever, de werknemer en de medische professionals over de meest effectieve route van verzuimmelding tot duurzame werkhervatting. Daarnaast adviseer je over mogelijkheden en verplichtingen in het poortwachtertraject.

Je haalt energie uit de hectiek van deze functie. Je bent een enthousiaste, kordate en nieuwsgierige collega met een proactieve houding. Je bent een kei op het communicatieve vlak en vindt het prettig om werkzaamheden voornamelijk telefonisch uit te voeren.

 

Twee profielen

Bij dit bedrijf kennen ze twee typen casemanagers: de re-integratie- en preventieadviseur en de procesregisseur. Tijdens de sollicitatieprocedure kijken ze wat het beste bij jou past.

  • De re-integratie- en preventieadviseur ondersteunt werkgevers die direct een verzuimcontact (moet verzuimcontract zijn?) hebben afgesloten. Het accent ligt op het voeren van een optimale regie op het verzuimproces, zodat de verzuimduur wordt beheerst en (deel)herstel wordt bevorderd.
  • Als procesregisseur werk je voor klanten die een verzuimabonnement hebben afgesloten, gecombineerd met een verzuimverzekering bij een verzekeraar. Hier ligt de focus op het voeren van een optimale regie op het verzuimproces, gericht op schadelastbeheersing voor klanten.

 

Arbeidsvoorwaarden

  • Mogelijkheid tot volgen van een HBO-opleiding
  • Goede secondaire arbeidsvoorwaarden (reiskosten, pensioen)
  • Deeltijd werken mogelijk (28 tot 40 uur)
  • Salaris in overleg, max €3500 bruto per maand op basis van 40 uur