Afgelopen maand was ik op de verjaardag van een vriend. Daar trof ik Gerben aan. We kwamen in gesprek en hij gaf mij aan dat hij op zoek was naar een andere uitdaging.

Altijd leuk om dit te horen als recruiter! Dus ik vroeg hem wat hij dan zou willen. Hij kwam, net als ik, uit de HR-branche en wilde eens iets heel anders. Dus ik vroeg hem, wat zou je vanuit je hart echt heel graag willen? Gerben gaf aan dat auto’s zijn grootste hobby zijn en hij zou echt heel graag in de Automotive werken, bijvoorbeeld als accountmanager. Gerben bleek geen opleiding in de richting van Automotive te hebben, maar had wel een keer gewerkt bij een autolease maatschappij.

Denken in mogelijkheden

Ah, dacht ik, een ingang dus! Beetje creatief denken en bezig zijn, vind ik juist heel leuk als recruiter. Breder kijken en mogelijkheden zien! Deze extra zaken haal ik vaak uit opleidingen, hobby’s of werkervaring van mensen.

En zo ging ik aan de slag met het zoeken voor Gerben naar die ene andere leuke uitdaging in de Automotive. Dat viel niet mee. Toch mocht ik hem voorstellen bij een landelijk bedrijf in bandenwissel en autokeuringen. Ik heb het echte verhaal van Gerben vertelt, dat zijn hart een functie in de Automotive ambieerde. Helaas vonden ze 2 jaar werkervaring bij een autoleasebedrijf te weinig om overtuigd te zijn van zijn kunnen als AM daar. Dat kon ik me ook ergens wel voorstellen.

Onverwachte wending

Maar ik had wel een goede indruk achter gelaten als recruiter, omdat ik oprecht bezig was met de mens en meedacht met het bedrijf! Ze vroegen of ik dan misschien wel iemand wist die meer ervaring had in de Automotive/lease, omdat het een nieuw op te zetten functie betrof. En zo vond ik Rick uit mijn eigen netwerk. Net uit een reorganisatie van een leasebedrijf en hij zocht een andere uitdaging, liefst in dezelfde branche. Een match!

En Gerben dan?

Gerben is uiteindelijk toch in de HR gebleven, heeft zelf een hele leuke andere functie gevonden als accountmanager. Wel gaf hij aan, mocht toch ooit die ene leuke functie in de, jawel, Automotive voorbij komen, of ik dan aan hem zal denken. Dat heb ik beloofd.

En Rick, die is helemaal happy met zijn nieuwe uitdaging bij het landelijke bandenwissel/keurings- bedrijf. Zo kan het gaan in het leven van je persoonlijke recruiter, ik dus…

 

Petra