Dit werkt echt! Er kan veel gebeuren op één dag bij Petra Barten Consulting. Zo belde Ronald mij op. Hij werkte bij een internationaal bedrijf op de helpdesk en zijn contract werd niet verlengd door interne beslissingen. Ronald heeft een leuke tijd gehad bij dit bedrijf en zei misschien is het tijd voor iets anders. Daarom vroeg hij aan mij hem te helpen om te zoeken naar een andere uitdaging. In dit blog neem ik je even mee in het verhaal van Ronald.

Een vacature bij een bedrijf dat bij Ronald zou passen, kon nog weleens een uitdaging zijn. Hij heeft echt specifieke kennis en wil ook graag zelf verantwoordelijk zijn voor wat hij mag en kan doen. Een vrijheid om zijn werk te doen, eigen verantwoordelijkheid nemen, dat past niet bij elk bedrijf, weet ik uit ervaring.

Goed nieuws. Tijdens het zoeken naar een passende baan belde Ronald mij dat hij zelf een baan had gevonden. Hij was er zelf heel blij mee en ik voor hem. Ronald zei tegen mij: Ik heb nog iets voor jou Petra. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Hij vertelde mij dat een goede vriend van hem bij een bedrijf in de zorgsector werkt, dat vlak bij mij in de buurt ligt.

Verhaal uit de praktijk

Ik dacht heel even, ojee dit is niet mijn vakgebied, recruiten voor de zorg is echt iets specifieks dan wat ik doe. Het blijkt dat deze organisatie niet alleen vacatures heeft openstaan voor zorgpersoneel maar ook voor andere functies. Dus vacatures zoals een controller, een management assistent en meer. Kijk dan heb je mij, dat is wel mijn vakgebied als recruiter. Ronald gaf aan dat ze mijn recruitmenthulp mogelijk goed kunnen gebruiken.

Ronald heeft mijn naam genoemd waardoor er inmiddels een kennismakingsgesprek heeft plaatsgevonden en ik binnenkort de werkvloer van deze organisatie mag bezoeken voor een eventuele samenwerking. Hier kijk ik naar uit, via LinkedIn blijf je alles mee volgen.

Consulting en Recruitment

Dat is echt de parel op mijn werk, een kandidaat die mij als PBC aanbeveelt! Daar word ik alleen al blij van, dan weet ik gelijk weer, dat is wat mijn werk zo ontzettend leuk maakt!

Jij wilt toch ook met plezier je werkdag beginnen? Misschien is het wel tijd voor een carrièreswitch. Ben je op zoek naar een organisatie of bedrijf die bijdraagt aan de ontwikkeling van mens en maatschappij? Of ben je op zoek naar die extra uitdaging in je baan met zinvolle resultaten? Door mijn grote netwerk lukt het vrijwel altijd om kandidaten te linken aan de juiste mensen, organisaties en vacaturen. Kan ik je helpen bij je keuze? Dan kom ik graag met jou in gesprek. Via pagina contact zie ik graag je vraag langskomen. Je hoort van mij, dan maak ik tijd voor een persoonlijke kennismaking.

Liefs Petra