Soms moet je verder kijken dan de geijkte paden. Zo bleek ook maar weer eens bij mijn laatste zoektocht naar projectleiders.

Projectleiders gezocht

Ik heb een bijzondere klant in het land van Maas en Waal. Zij opereren landelijk en internationaal en ontwikkelen en maken software voor de petrochemie. Software voor veiligheid in deze branche, dat mensen (de werknemers) beschermd blijven of direct actie kunnen ondernemen als het ergens fout gaat. Afgelopen december werd ik door ze benaderd of ik een aantal projectleiders voor ze kon vinden.

Help! Waar vind ik die projectleiders?!

Deze projectleiders kunnen en worden overal ter wereld ingezet. Werken ook vaak in gebieden waar niet direct wifi of stroom aanwezig is. Een mooie uitdaging voor avonturiers die handig zijn, kreeg ik mee. Waar vind ik deze mensen dan, vroeg ik een beetje paniekerig aan de klant. Want als dit bedrijf belt dan is het wel direct schakelen. Ze wachten geen 6 weken op een cv. Nee dat moet zijn; liever vandaag dan morgen. “Nou,” zei de hiring manager, “wat dacht je van mensen uit de evenementenbranche? Deze mensen zijn gewend om terreinen van weiland tot festival terrein om te bouwen. Kunnen alles, regelen mensen voor alle diensten, geluid, techniek, beveiliging, horeca etc.”

Dus zo gezegd zo gedaan. En ze bestaan ook deze kandidaten. Zo kwam ik namelijk Dennis tegen op LinkedIn. Hij had dus ook een stukje in zijn profiel staan wat ongeveer aangaf;

Beste recruiter, weten jullie wel dat mensen uit de evenementenbranche beschikbaar zijn en multifunctioneel inzetbaar zijn! Loyale partners om mee samen te werken!!

Dus heb ik direct met Dennis contact gelegd. En dat bleek een schot in de roos! Na de eerste kennismaking was Dennis gelijk enthousiast en de klant ook, een win/win situatie.

Blijf vragen stellen

Dus ik vraag nu regelmatig bij een lastige, soms onmogelijk lijkende vacature, waar het bedrijf denkt waar ik hun ideale kandidaat kan vinden. En ik kijk goed op de profielen van de kandidaten, wat zoeken zij nu precies. Dit staat vaak in de info op LinkedIn bij de betreffende persoon. Dit duurt misschien langer dat zoeken, maar meer kans dat ik zeker die ene onmogelijk lijkende kandidaat vind!

Je weet nooit waar je de ideale match vandaan kan halen, denk creatief! Dat blijf ik dus zeker doen.
Dus ik daag jullie uit: onmogelijke vacature? Neem dan contact met mij op. Ben benieuwd waar we samen op uit komen.

 

Liefs Petra